Методкомісія педагогічних працівників напряму харчової промисловості

Інтенсивне зростання мережі ресторанного господарства зумовлює потребу у висококваліфікованих спеціалістах. Тому потреба у випускниках зі спеціальності «Кухар. Пекар. Офіціант» не ставиться під сумнів на ринку праці міста і області. Належна теоретична та практична підготовки дають можливість випускникам з успіхом виконувати функції кваліфікованого робітника.

Формування системи знань, умінь і навичок учнів здійснюється поступово, крок за кроком від першокурсника до випускника. Ведеться цілеспрямована підготовка до оволодіння професією, розвивається свідоме ставлення до майбутньої діяльності, любові до обраного фаху, виховується прагнення до самовдосконалення. Викладачі і майстри виробничого навчання докладають зусиль, щоб учні набували ґрунтовних знань та професійних якостей.

Методична комісія з професії «Пекар. Кухар. Офіціант» – це колектив однодумців, спеціалістів-професіоналів, які постійно працюють над вдосконаленням форм і методів навчання, застосуванням новітніх методик.

Очолює методичну комісію педагогічних працівників напряму харчової промисловості – Пясечна Оксана Зіновіївна.

Викладачі та майстри виробничого навчання у роботі з учнями застосовують інноваційні методики. У процесі навчання використовують традиції старовинної національної кухні, вивчають новітні способи приготування страв, знайомляться зі страви зарубіжної кухні.

На засіданнях методичної комісії розглядаються всі актуальні питання, велика увага приділяється питанню якості проведення уроків як загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовок, так і покращення якості уроків виробничого навчання.

Якісній підготовці кваліфікованих робітників сприяє сучасна матеріально-технічна база. Всі навчальні приміщення укомплектовані комплексним навчально-методичним забезпеченням і роздатковим матеріалом, інструктивно-технологічними картками, стендами, плакатами, муляжами продуктів та страв.

Справжнім святом у ДНЗ «Тернопільський ЦПТО» є проведення тижня професії «Пекар. Кухар. Офіціант». Розмаїття виставок кулінарної майстерності, майстер-класів з професії, ярмарок просто вражає. З метою вдосконалення професійних навичок і виявлення кращих спеціалістів в закладі проводяться конкурси професійної майстерності.

Педагоги цієї професії разом зі своїми вихованцями тісно співпрацюють з волонтерськими організаціями міста, які допомагають бійцям у зоні АТО. Не один раз український захисник мав можливість скуштувати смачне печиво та різноманітні запіканки, випечені на кухні Центру.