Тиждень професії «Кухар. Пекар. Офіціант»

З 17 по 21 листопада 2014 року в ДНЗ «Тернопільський центр професійно-технічної освіти» проходив Тиждень професії «Кухар. Пекар. Офіціант».


Розпочався тиждень з презентації професії. Всі бажаючі могли оглянути виставку стінгазет «Їжа ХХІ століття. За і проти» та набути навики з тематичного сервірування столів.

У вівторок на свій відкритий урок на тему «Приготування страв і гарнірів з смажених овочів» всіх присутніх запросила майстер виробничого навчання Дячук Віра Андріївна у групі ТУ-2 з професії «Кухар. Пекар. Офіціант».
«Як правильно смажити картоплю, щоб вона залишалася хрусткою? Чим корисний смажений гарбуз?» -  На ці та інші запитання можна було отримати відповідь на уроці.

На підтримку воїнів АТО пройшла виставка- ярмарка «Життя утворене від жита, бо хліб усьому голова», де можна було спробувати випічку наших учнів - пекарів . Всі зароблені кошти були перераховані на допомогу бійцям, які захищають цілісність нашої держави.
Для підняття настрою, бадьорості у ці похмурі осінні дні учні груп 12,21,31 та ТУ-2, які навчаються за професією «Кухар. Пекар. Офіціант», у середу провели у актовій залі розважальний захід «Трішки з перцем», де показали свої акторські здібності, креативність, здатність знаходити вихід з складних ситуацій.

Протягом дня можна було навчитись професійно складати серветки під час майстер-класу у вестибюлі навчального корпусу.
Велику зацікавленість серед учнів нашого закладу викликав конкурс професійної майстерності з професії «Кухар». Тут учні – кухарі показали знання як теоретичного матеріалу, так і практичні навички і вміння приготувати, оформити і подати страву, а також самостійно підібрати до неї гарнір. Учні приготували зрази-відбивні зі складним гарніром та салат овочевий з відвареним курячим філе. З цим завданням професійно справились всі учасники конкурсу, тому журі було надзвичайно важко визначитись з переможцями. Після тривалих суперечок переможцями було визнано:
І місце - Салук Світлана, учениця групи №21;
ІІ місце  – Тлумацька Зоряна, учениця групи №31;
ІІІ місце – Дарморіз Наталя, учениця групи №31

У четвер учні та працівники закладу мали можливість ознайомитись та покуштувати  кондитерські вироби зарубіжної кухні «Що кондитер рекламує, те народ увесь купує…».

Чи знаєте ви, що таке карвінг?
Про цю майстерність художньої нарізки овочів та фруктів ми дізналися під час виставки.

Фотогалерея

Інші фото

Онлайн

На сайті 90 гостей та відсутні користувачі