З давніх часів у всіх народах найбільшою святістю наділяли хліб. Його присутність надихав поетів і мислителів, сприяла появі пісень і дум, продовжував родовід, і навпаки, коли він зникав, приходило лихо.
З давніх часів батьки привчали дітей своїх берегти хліб. Ще з молоком матері засвоювались правила бережливого ставлення до святая святих. Хліб був мірилом життя, людських статків, повсякденної культури. Людей, які прийшли з чистим серцем, доброю місією чи хорошою новиною, на нашій землі завжди зустрічали хлібом сіллю. Короваєм благословляли молодят, без хлібини не можна було зайти в новий дім, народжувалася дитина — теж ішли з хлібом…
Здобувачі освіти групи № 22професії «Кухар.Пекар.Офіціант» разом з майстром виробничого навчання Лілією МІНАЄВОЮ на уроці виробничого навчання занурилась у прадавні часи наших предків і випікали за данівніми рецептами святая-святих — ХЛІБ.